Ryba panierowana z sosem curry.pdf
(
57 KB
)
Pobierz
34420151 UNPDF
Ryba panierowana z sosem curry
Składniki
Opakowanie panierowanych filetów z ryby (50 dag), 3 dag
orzechów włoskich, natka pietruszki. Sos: 2 łyżki masła, łyżeczka
mąki, pół szklanki mleka, po pół łyżki przyprawy curry, soku z
cytryny i cukru, sól
Sposób przyrządzania
Masło roztopić w rondelku. Mąkę rozprowadzić mlekiem, dodać
curry, sok z cytryny, cukier i sól do smaku. Wlać do rondelka i,
ciągle mieszając, lekko podgrzewać na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Filety usmażyć
na oleju, ułożyć na półmisku. Polać sosem, posypać posiekanymi orzechami i natką.
Podawać z dowolną surówką.
Plik z chomika:
aos.artur
Inne pliki z tego folderu:
Herbaciana ryba.pdf
(63 KB)
Krewetki smażone z porami.pdf
(66 KB)
Nietypowa pizza ze śledziami.pdf
(43 KB)
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
1 - IMPERIUM ZŁA - KAŻDY SZANUJĄCY SIĘ KATOLIK POWINIEN TO OBEJRZEĆ KONIECZNIE !!!
1970 komplet
1971 komplet
1972 komplet
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin