Zupa porowo-selerowa.pdf

(41 KB) Pobierz
4243820 UNPDF
Zupa porowo-selerowa
Składniki
1,5 litra wywaru z warzyw (może być bulion warzywny z kostki),
2-3 pory, pół średniego selera,
2 łyżki sosu sojowego grzybowego, 30 dag tofu, 2 łyżki oliwy z
oliwek, łyżka soku z cytryny, zielenina, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Tofu pokroić w niewielką kostkę, zalać sosem sojowym i odstawić. Z porów odciąć
twarde liście, resztę starannie opłukać i pokroić w talarki, a seler w słupki. Wywar
zagotować, włożyć warzywa i gotować na dużym ogniu 5-7 min, doprawić solą i
pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej tofu. Przełożyć zrumienione
kostki do talerzy, zalać zupą i posypać posiekaną zieleniną. (100 g - 40 kcal).
 
4243820.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin