Zupa porowo-selerowa.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
4243820 UNPDF
Zupa porowo-selerowa
Składniki
1,5 litra wywaru z warzyw (może być bulion warzywny z kostki),
2-3 pory, pół średniego selera,
2 łyżki sosu sojowego grzybowego, 30 dag tofu, 2 łyżki oliwy z
oliwek, łyżka soku z cytryny, zielenina, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Tofu pokroić w niewielką kostkę, zalać sosem sojowym i odstawić. Z porów odciąć
twarde liście, resztę starannie opłukać i pokroić w talarki, a seler w słupki. Wywar
zagotować, włożyć warzywa i gotować na dużym ogniu 5-7 min, doprawić solą i
pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej tofu. Przełożyć zrumienione
kostki do talerzy, zalać zupą i posypać posiekaną zieleniną. (100 g - 40 kcal).
Plik z chomika:
aos.artur2
Inne pliki z tego folderu:
Rififi po sześćdziesiątce 1989.rmvb
(330707 KB)
Wielka większa i największa 1962.rmvb
(342110 KB)
Awans 1974(1).rmvb
(342692 KB)
Awans 1974.rmvb
(342692 KB)
Awans - Film Polski 1974.mp4
(292106 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 16.11.2022
Pliki dostępne do 21.01.2024
[★ SYMULATORY★ ]
++GRY-WYŚCIGI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin