Tortilla.doc

(75 KB) Pobierz
Tortilla

Tortilla. czyli naleśniki do taco

Drukuj

E-mail

 

Napisał Gałucha   



Skład:
2 szklanki mąki kukurydzianej
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka masła
wody aż do związania ciasta(ok 1/3 szklanki)
Sposób wykonania:
Mąki przesiać, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Uformować kule, owinąćw folie i wstawić do lodówki na 30 min. Podgrzać piekarnik do 180 stopni. Uformować cienkie placki i każdy wysmarować pędzelkiem olejem. Piec z dwóch stron aż do uzyskania koloru bladego- tylko miejscami tylko przypieczonego.

Komentarze

juras
Dodane przez Gość w dniu - 2005-02-28 20:29:46


dzięki, długo szukałem tego przepisu, wszystkich zaś uprzedzam, że jakby co to mąka kukurydziana dostępna w Polsce nie jest najodpowiedniejsza i placki mogą się nieco różnić od gotowych, kupowanych w sklepie :grin

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin