Składniki:
- 4 naleśniki razowe pszenne - 2 pęczki szpinaku - 2/3 sera feta - pół brokuła, - 1 średni seler - 2 pietruszki - 1/2 cukini - pieprz, 2 ząbki czosnku - ser żółty
Przygotowanie:
Szpinak udusić na maśle, wymieszać z serem, dodać do masy 2 ząbki czosnku i pieprz. Brokuła podzielić na nieduże różyczki, seler i pietruszkę posiekać na słupki, ugotować warzywa na parze. Naleśniki układać w okrągłej formie tortowej, smarując każdą warstwę masą serowo-szpinakową, układając na niej kolejno warzywa i posypując pieprzem. Na pierwszej cukinię, potem seler i pietruszkę, na trzeciej brokuły + trochę żółtego sera, aby przywarł ostatni naleśnik. Przykryć 4 naleśnikiem i posypać go żółtym serem. Zapiec w piekarniku na ok 200 st C. Podać np. z sałatą i barszczem.
ZlotaLwica-666