Ciasto Wz.
Ciasto:
12 łyżek mąki
½ kostki margaryny
5 łyżek cukru
½ słoika dżemu
2 jajka
12 łyżek mleka
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej
tłuszcz, bułka tarta do wysmarowania foremki
Margarynę utrzeć z cukrem i jajami, dodawać stopniowo pozostałe składniki. Przygotowane ciasto wlać do prodiża i piec około 30 min.
Krem:
1 margaryna
1 szkl cukru pudru margarynę utrzeć z cukrem, dodać śmietanę i
1 szkl gęstej śmietany dokładnie wymieszać
Ciasto podzielić na 2 części i przełożyć je kremem. Posmarować polewą.
Polewa:
2 łyżki margaryny
2 łyżki mleka margarynę rozpuścić z mlekiem, cukrem
½ szkl cukru pudru i kakao, dokładnie wymieszać i zagotować
kalina745