Żeberka wędzone, duszone z prawdziwkami.pdf
(
238 KB
)
Pobierz
349206533 UNPDF
Składniki
1 kg żeberek
30 dkg wieżych prawdziwków
2 łyżki mała
pieprz i ól do maku
Składniki na miezank do nacierania
1 łyżeczka mielonej papryki "Chili"
1 łyżeczka wieżo mielonego pieprzu
2 łyżeczki oli
1 łyżeczka prozkowanego czonku
1 łyżeczka prozkowanej cebuli
2 łyżeczki tłuczonego jałowca
Przygotowanie:.
Wzytkie kładniki miezanki do nacierania wymiezad
Dokładnie natrzed miezanką mio ze wzytkich tron, zawinąd w oli i odtawid do lodówki na noc
(nie mniej jednak niż 4 godz)
Wdzid w około 3-4 godzin w temp około 60 t C, aż mio bdzie brązowo złote i mikkie
Oczycid i umyd grzyby, zalad ooloną wodą i gotowad 30 minut, na koniec gotowania dodad mało,
czd grzybów poiekad (kilka pozotawid w całoci)
Żeberka ułożyd w brytwannie i dodad grzyby wraz z wywarem, duid 1 1/2 - 2 godziny.
Podawad obypane grzybami w oie włanym
Smacznego
Autor: ChefPaul
Plik z chomika:
bobik77775
Inne pliki z tego folderu:
Baranina wędzona.pdf
(123 KB)
Kotlety baranie wędzone.pdf
(139 KB)
Ozór wołowy wędzony gotowany.pdf
(149 KB)
Ozór wołowy wędzony.pdf
(113 KB)
Podgardle wędzone.pdf
(447 KB)
Inne foldery tego chomika:
1929-2005 Zdzisław Beksiński
31 Tropiciele zbrodni
Afryka
Altanki
Archiwalne atlasy
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin