Baleron warszawski.pdf

(137 KB) Pobierz
348173450 UNPDF
1 Karkówka wieprowa – 5,0 kg
2 Sól – 0,180 kg
3. Saletra – 0,008 kg
4. Pieprz – 0,01 kg
5. Ziele angielskie – 0,01 kg
6 Ołonka tucna lub błona adła
Mięo natred olą, aletrą i pryprawami utłuconymi w modieru
Włożyd do nacynia (najlepiej kamiennego), prykryd talerykiem, obciążyd Odtawid na 15 dni w
chłodne miejce, codiennie polewad mięo wytworona olanką Wyjąd, uyd 2-3 godiny, ałożyd
ołonkę lub błonę adła, onurowad i wędid 5 godin ciepłym dymem
Paryd w wodzie o temp. ok. 80-85 t C godnie aadami parenia wędonek omówionymi na
stronce.
Otudid do temp niżej niż 18 topni C
Produkt redniotrwały
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadełał Maxell
Zgłoś jeśli naruszono regulamin