Składniki na około 20 - 25 pralinek:
• 8 dag biszkoptu (moga to być biszkopty kupne lub resztki ze spodu biszkoptowego)
• 8 dag miękkiego masła
• 10 dag gorzkiej czekolady, startej na wiórki (na najmniejszych oczkach)
• 1 łyżka naturalnego kakao
• 3 - 4 łyżki likieru Bailey's
• 2 dag zmielonych migdałów lub innych orzechów (użyłam zmielonych orzechów laskowych)
• 1 łyżka cukru pudru
Do obtoczenia:
• kakao lub cukier puder lub posiekane orzeszki ... co lubicie
Biszkopt pokruszyć na proszek, dodać startą czekoladę, kakao, masło, likier i migdały, cukier puder. Zagnieść lub zmiksować. Włożyć na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć. Przechowywać w lodówce.
SexAngela