Tort czekoladowy na waflach na zimno.odt

(9 KB) Pobierz

Tort czekoladowy na waflach

Deser na zimno

 

 

Składniki

       cukier puder 40 dag

       masło 25 dag

       migdały 25 dag

       czekolady 20 dag

       kakao 5 dag

       mleko 200 ml

       olejek waniliowy 1 szt

       wafle 1 opakowanie

       polewa czekoladowa 1 opakowanie

Sposób przyrządzenia

Migdały sparzyć, zmielić, pozostawiając 5 dag do dekoracji. Mleko wymieszać z kakao, zagotować i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem, migdałami, startą czekoladą, olejkiem i przegotowanym mlekiem. Wafle smarować masą, ułożyć w tortownicy i pozostawić do stężenia, wyjąć z tortownicy, polać polewą i udekorować migdałami

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin