Szałwia.pdf
(
24 KB
)
Pobierz
25505432 UNPDF
Szałwia
Szałwia dodana do mięs (np. pieczeni) ułatwia ich trawienie.
Warto dorzucić kilka liści do smażonej wątróbki (zwłaszcza kurzej i
cielęcej).
Poprawia smak kaczki, gęsi i innych tłustych mięs (baraniny,
wieprzowiny), cielęciny, potraw z fasoli, grochu, soczewicy, bobu, soi, a
także ryb (zwłaszcza węgorza), zup jarzynowych i surówek.
Szałwia pasuje również do zająca i szaszłyków.
Plik z chomika:
avi21
Inne pliki z tego folderu:
Anyż gwiazdkowy.pdf
(14 KB)
Bazylia.pdf
(23 KB)
Cayenne.pdf
(22 KB)
Chili.pdf
(21 KB)
Czarnuszka.pdf
(25 KB)
Inne foldery tego chomika:
= PRZEPISY-Alkohole i nalewki
= PRZEPISY-DANIA GLOWNE
●●●ALKOHOLE -przepisy
♠Kulinaria♠
ciasta i desery
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin