Pomarańczowe półksiężyce.doc

(29 KB) Pobierz
Pomarańczowe półksiężyce

Pomarańczowe półksiężyce

na zimno

  1. Dokładnie umyj pomarańcze.
  2. Owoce przekrój na pół i wydrążyć miąższ, aby pozostała tylko skórka.
  3. Galaretki, każdą osobno, rozprowadź w 250 ml gorącej wody, wystudź.
  4. Miseczki ze skorek pomarańczowych wypełnij tężejącymi galaretkami i pozostaw do zastygnięcia (wstaw do lodówki na co najmniej 1,5 godziny).
  5. Krój razem ze skórką pomarańczową, tak aby powstały półksiężyce. Obtocz w cukrze.

Uwaga: Aby deser był smaczniejszy, do galaretki o sm. pomarańczowym można dodać miąższ z jednej pomarańczy (bez białych części) zmniejszając ilość wody do 200 ml.

Pomarańczowe półksiężyce

·         Składniki:

·         1 opakowanie Galaretki o smaku wiśniowym Delecta (79 g)

·         1 opakowanie Galaretki o smaku pomarańczowym Delecta (79 g)

·         1 opakowanie Galaretki o smaku cytrynowym Delecta (79 g)

·         4 duże pomarańcze

·         2 łyżki cukru kryształu

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin