Sernik z brzoskwiniami(1).pdf

(56 KB) Pobierz
37870119 UNPDF
Sernik z brzoskwiniami
Składniki
Spód: 2 szklanki mąki, pół szklanki cukru pudru, 3 żółtka, pół
kostki margaryny, 3 łyżki śmietany, łyżeczka proszku do
pieczenia; 5 świeżych brzoskwiń lub 10 połówek brzoskwiń z
puszki, 20-25 dag rodzynek.
Masa serowa: 50 dag sera, 5 jaj, niepełna szklanka cukru, cukier waniliowy, łyżka mąki
ziemniaczanej
Masa kokosowa: 20 dag wiórków kokosowych, pół kostki margaryny, pół szklanki cukru
Sposób przyrządzania
Spód: Z podanych składników zagnieść ciasto, rozłożyć je półcentymetrową warstwą w
dużej formie. Na cieście ułożyć brzoskwinie pokrojone w ćwiartki i posypać je sparzonymi
rodzynkami.
Masa serowa: Żółtka utrzeć z cukrem, następnie wymieszać z dwukrotnie zmielonym
serem, cukrem waniliowym, mąką, ana końcu - z pianą zbiałek. Masę serową rozłożyć
na owocach.
Masa kokosowa: Margarynę utrzeć z cukrem na puch i, dalej ucierając, wsypać wiórki.
Następnie równomiernie rozłożyć masę kokosową na warstwie sera i lekko ugnieść ręką,
aby się nie kruszyła po upieczeniu. Piec 60 min w temperaturze 200°C. Po 20-30 min
przykryć ciasto folią aluminiową, aby wierzch się nie spalił. 100 g - 245 kcal.
 
37870119.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin