Sernik z mandarynkami(1).pdf

(55 KB) Pobierz
37870123 UNPDF
Sernik z mandarynkami
Składniki
30 dag mandarynek, 30 dag okrągłych biszkoptów, 50 dag
białego sera, pół szklanki cukru pudru, 2 żółtka, cukier waniliowy,
pół szklanki rodzynek,pół szklanki kremówki, łyżka cukru pudru.
Poncz: szklanka wody, sok z połowy cytryny, łyżka cukru
Sposób przyrządzania
Ser zemleć, utrzeć z żółtkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Kremówkę ubić
z łyżką cukru pudru. Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie, po 15 min odsączyć.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Przygotować poncz. W tortownicy układać
warstwami: biszkopty nasączone ponczem, masę serową i podzielone na cząstki
mandarynki. Na wierzchu powinna być masa serowa, na której możemy dekoracyjnie
ułożyć mandarynki. Wstawić na godzinę do lodówki.
1 porcja zawiera: 8,8 g białka, 5,8 g tłuszczu, 119 mg cholesterolu, 0,9 g błonnika, 100 g
- 205 kcal.
 
37870123.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin