Z jabłkami.doc

(27 KB) Pobierz

Składniki

·         mąka pszenna 1,5 szk.

·         cukier kryształ 1 szk.

·         jabłka 1 kg

·         margaryna 25 dag

·         jajka 5 szt.

·         proszek do pieczenia 1 łyżeczka

·         cynamon 1 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Ucierać. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Wymieszać z ciastem.

Jabłka obrać, pokroić na ósemki. Ciasto wylać na blaszkę, jabłka ułożyć obok siebie na cieście, posypać cynamonem.

Piec ok. 50-60 min w temp. 180*C.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

 

 

Sprawdzone! Polecam J i życzę smacznego.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin