Kapusta zasmażana.docx

(35 KB) Pobierz

Kapusta zasmażana

 

http://alicja.przepisy.net/img/artykul/346/kapusta-zasmazana_1038_300x500.jpg

Składniki

·         główka młodej kapusty

·         duża cebula

·         15 dag boczku wędzonego

·         2 łyżki margaryny

·         2-3 łyżki mąki

·         szczypiorek, sól, pieprz, papryka mielona słodka

·         pęczek koperku

Wykonanie

Kapustę pokroić w kostkę (nie zbyt drobno) i dać gotować na około 10 minut, lekko posolić. Boczek pokroić i razem z margaryną dać do wytopienia, dodać pokrojoną cebulę, zeszklić na rumiano, dodać mąkę i lekko zrumienić. Wlać zimną wodę, tyle by powstała średnio gęsta zasmażka. Zagotować i wlać do odcedzonej z wody kapusty. Doprawić do smaku.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin