Filety z kurczaka w sosie cytrynowym.doc

(20 KB) Pobierz
Filety z kurczaka w sosie cytrynowym

Filety z kurczaka w sosie cytrynowym

Składniki:
4 filety z kurczaka, 2 cytryny, 1 opakowanie (200 g) niezbyt gęstej śmietany, 4-5 łyżek oliwy, 2-3 łyżki mąki, sól, pieprz, 2-3 łyżki posiekanej natki

 

 

Autor:

Kinga Rudnicka

Sposób przyrządzania:

Cytryny sparzyć, skórkę zetrzeć, wycisnąć sok. Filety obtoczyć w mące, posolić i usmażyć na rozgrzanej na patelni oliwie. Gdy będą miały złoty kolor, zmniejszyć ogień, posypać je startą skórką cytryny, polać sokiem z cytryn, zaraz potem dodać śmietanę i świeżo mielony pieprz. Dusić jeszcze przez chwilę. Podawać od razu. Przed podaniem posypać natką. W ten sam sposób można przyrządzić pierś indyka.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin