Czerwona kapusta z winogronami.doc

(26 KB) Pobierz
Czerwona kapusta z winogronami

Czerwona kapusta z winogronami



Składniki

Główka (ok. 70 dag) czerwonej kapusty, 20 dag zielonych winogron bezpestkowych, 2 dag mąki, 3 dag masła roślinnego, czerwone wytrawne wino, sok z cytryny, cukier, pieprz, sól

Jak ważyć?

Sposób przyrządzania

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować, dodać odrobinę masła i skropić winem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu, często mieszając. Z pozostałego tłuszczu i mąki przyrządzić zasmażkę, połączyć ją z kapustą i umytymi winogronami, dusić jeszcze 5 min. Zdjąć z ognia, doprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Podawać do pieczeni wieprzowej

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin