Kapuśniak ze świeżej kapusty.doc

(20 KB) Pobierz
Kapuśniak ze świeżej kapusty

Kapuśniak ze świeżej kapusty

Składniki: 50 dag świeżej kapusty, 2 marchwie (15 dag), 2 kalarepki (15 dag), 1 duża cebula, 1 goździk, 1-2 ząbki czosnku, 2 kartofle, 10 dag skwarków, dowolnych mięs lub wędlin, 1 łyżka smalcu ; sól i pieprz do smaku.

Kapustę drobno poszatkować. Tłuszcz rozgrzać w szybkowarze, przez kilka minut smażyć na nim kapustę. Pozostałe warzywa oczyścić, pokroić, wrzucić również do szybkowaru, zalać 1 I wody, dodać czosnek, sól, pieprz, goździk i skrawki mięsa. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 20 minut od momentu ppcw.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin