Zupa porowo-ziemniaczana z szynką.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
4243821 UNPDF
Zupa porowo-ziemniaczana z szynką
Składniki
50 dag ziemniaków, 50 dag porów, 20 dag wędzonej szynki w
kawałku, łyżka masła roślinnego, 2 kromki chleba tostowego, pół
szklanki kremówki, 6 szklanek bulionu (może być z kostki),
pęczek natki pietruszki, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, pory pokroić w krążki, włożyć do garnka, zalać
ciepłym bulionem i gotować na małym ogniu pod przykryciem 30 min. Połowę zupy
zmiksować i wymieszać ze śmietaną, a potem z pozostałą zupą, doprawić do smaku i
gotować jeszcze 5 min. Na patelni rozpuścić masło roślinne, podsmażyć pokrojo-ną w
kostkę szynkę i chleb tostowy. Zupę zdjąć z ognia, posypać posiekaną natką pietruszki.
Do talerzy wlać zupę, nałożyć po łyżce groszku i grzanek z szynką. (100 g - 85 kcal).
Plik z chomika:
Maggia
Inne pliki z tego folderu:
Zapiekanka makaronowa z sosem serowym.odt
(9 KB)
Koktajl owocowy.odt
(9 KB)
Caffe Frappe.odt
(9 KB)
Przepisy na pyszne kawy wg.Mk Cafe.doc
(351 KB)
Makaron z serem i pomidorami.doc
(116 KB)
Inne foldery tego chomika:
_ZABEZPIECZONE HASŁEM
e-booki przydatne w kuchni
Porady
Recepty Ruskiego kwasu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin