Chutney gruszkowy.rtf

(5 KB) Pobierz
Chutney gruszkowy

Chutney gruszkowy

 

Składniki na 8 porcji:

puszka gruszek w syropie (80 dag)

strąk marynowanej czerwonej papryki

1/4 szklanki rodzynek

mała cebula

2 łki octu winnego

łka brązowego cukru

1/4 łeczki sproszkowanego imbiru

l, pieprz

 

Gruszki wyjmij z puszki, osącz (pół szklanki syropu zachowaj) i pokrój w małą kostkę. Posiekaj paprykę i obraną cebulę.

 

W garnku o grubym dnie zagotuj syrop gruszkowy z octem, papryką, rodzynkami oraz imbirem, a także dopraw pieprzem i solą. Od razu zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Dodaj gruszki i cebulę, wymieszaj, przykryj i duś przez następne 5 minut.

 

Podawaj zawsze na gorąco.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin