Baranina marynowana wędzona.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5856715 UNPDF
Baranina marynowana wędzona
Składniki:
Sposób wykonania:
Baraninę (górkę, mostek, karkówkę, łopatkę) zamarynować, następnie włożyć do
żołądka baraniego, starannie oczyszczonego z tłuszczu i zasolonego, ścisło go
wypełniając. Żołądek zaszyć, obsuszać 1 dzień na powietrzu i wędzić 10 dni w gęstym
zimnym dymie. Po uwędzeniu ponownie obsuszyć i przechowywać w zimnym,
przewiewnym ciemnym miejscu. Spożywać po ugotowaniu - na gorąco.
Plik z chomika:
chesschempion
Inne pliki z tego folderu:
Maciej Kuroń - Polska Kuchnia Rzeczypospolitej Wielu Narodów.pdf
(966499 KB)
124 Przepisy na ZUPY.pdf
(1655 KB)
''Nocne'' bułeczki.pdf
(88 KB)
'Chilli con carne'.pdf
(295 KB)
'Chilli con carne' 2.pdf
(92 KB)
Inne foldery tego chomika:
- mecze - ▉ MUNDIAL 2018 CHOMIKUJ [ MECZE ] PL
--- filmy ▉ NOWOSCI FILMOWE LEKTOR NAPISY PL
--- filmy WARTO OBEJZEC ▉ NOWOSCI FILMOWE LEKTOR NAPISY PL
-- ---- ---- Young Fatties
- 💦 𝐅𝐈𝐋𝐌𝐘- 𝐋𝐄𝐊𝐓𝐎𝐑 II 𝐏𝐋
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin