sos słodko - kwaśny.rtf

(3 KB) Pobierz

sos slodko-kwasny:

(ilosc: piec sloiczkow 400 gramowych)


dwie puszki pomidorow wrzucilam do rondelka. dodalam tam dwie male cebule pokrojone w piorka. dusilam razem okolo 15 minut. nastepnie dodalam dwie czerwone papryki pociachane w kosteczke, zawartosc puszki ananasow (rowniez w kosteczke) oraz puszke kukurydzy. wzbogacilam smak o przyprawy: sol, ciut pieprzu, jedna kostke czosnku knorra, papryke slodka (dwie lyzeczki) oraz ostra papryke (lyzeczke). na koniec dwie lyzeczki musztardy, trzy lyzeczki cukru oraz trzy lyzki octu. wymieszalam z dwie czubate lyzki maki ziemniaczanej z odrobina soku z puszki ananasow i wlalam zawartosc do rondla. wymieszlam wszystkie skladniki i ponownie dusilam razem jakies 15 minut.
gotowy sos pasteryzowalam w sloiczkach.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin