Gulasz z królika.rtf

(6 KB) Pobierz
Gulasz z królika

Gulasz z królika

 

Składniki:

75 dag przedniego mięsa króliczego

2 cebule

szklanka jasnego piwa

po łce mąki i masła

2 łki oleju

2 liście laurowe

kilka ziaren ziela angielskiego

kminek

gałka muszkatołowa

pieprz

l

 

Cebule obierz, pokrój na plasterki, zrumień na maśle, po czym zdejmij z patelni. Na tej samej patelni rozgrzej olej, włóż umyte i pokrojone na kawałki mięso. Zrumień je ze wszystkich stron.

 

Cebulę i mięso przełóż do dużego rondla, dodaj przyprawy, piwo (pół szklanki) i taką samą ilość wody. Duś pod przykryciem, dolewając pozostałe piwo i ewentualnie wodę. Z masła i mąki przygotuj zasmaż, i zagęść nią sos.

 

Jako dodatek do gulaszu podawaj ryż ugotowany na sypko.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin