Ryż z kapustą
Składniki:
pół główki białej kapusty
25 dag kiełbasy podwawelskiej
szklanka ryżu
łyżka koncentratu pomidorowego
cebula
15 dag żółtego sera
2 łyżki oliwy
3 łyżki Bulionu warzywnego w płynie WINIARY
ząbek czosnku
sól
pieprz
Kapustę po oczyszczeniu z wierzchnich liści poszatkuj, a cebulę posiekaj.
W rondlu o grubym dnie na rozgrzanej oliwie zrumień cebulę i pokrojoną drobno kiełbasę. Włóż do tego kapustę, wlej bulion (przygotowany według przepisu na opakowaniu), a następnie duś pod przykryciem. W trakcie dodaj opłukany i odsączony ryż oraz koncentrat pomidorowy. Na koniec dopraw czosnkiem rozgniecionym z solą i pieprzem.
Ryż powinien być przykryty bulionem i dusić się do miękkości na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Potrawę podawaj posypaną startym żółtym serem.
reeeed