Parówki zapiekane.doc

(19 KB) Pobierz
Parówki zapiekane

Parówki zapiekane
6 parówek (30 dag),
1 szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego,
15 dag sera warmińskiego lub tylżyckiego,
2 łyżki świeżo startego chrzanu,
sól,
pieprz.

Do rondelka wlać mleko, dodać starty ser, doprawić solą
i pieprzem. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając,
aż sos zgęstnieje. Parówki obrać z osłonek, ułożyć w
naczyniu żaroodpornym, zalać sosem, posypać chrzanem
i zapiekać 15 - 20 min w piekarniku, w temperaturze
200 st.C. Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką.
Zamiast chrzanu można dodać 2 zmiażdżone ząbki
czosnku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin