Klopsiki orzechowe.doc

(767 KB) Pobierz
Klopsiki orzechowe

Klopsiki orzechowe

 

składniki

·         30 dag ziemniaków

·         5 czubatych łyżek zmielonych orzechów włoskich

·         pół szklanki posiekanych orzechów włoskich

·         10 dag startego żółtego sera

·         mały pęczek natki selera

·         2 jajka

·         sól

·         pieprz

·         ostra papryka

·         olej do smażenia

·         bułka tarta

 

Sposób przygotowania

1.     Ziemniaki obrać, ugotować w nie osolonej wodzie.

2.     w międzyczasie do miski wsypać orzechy, dodać ser i 1 jajko. Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce bądź bardzo dobrze ugnieść. Dodać do orzechów i sera wraz z posiekaną drobno natką selera. Masę doprawić wg upodobania i dobrze wyrobić.

3.     formować małe kotleciki, panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin