Dewolaje z koperkiem.doc

(186 KB) Pobierz
Dewolaje z koperkiem

Dewolaje z koperkiem

 

 Składniki:

4 piersi z kurczaka, jajko, 2/3 szklanki bułki tartej, 1/4 szklanki mąki pszennej, sól, pieprz, 2 łyżeczki masła, łyżeczka świeżego lub suszonego koperku, olej do smażenia

             

 

 

 Przygotowanie:

Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół i lekko rozbij tłuczkiem. Jajko rozmąć z solą i pieprzem na jednym  talerzu, na drugim wysyp mąkę, na trzecim bułkę tartą. Na patelni rozgrzej olej. Na filecie z kurczaka połóż 1/2 łyżeczki masła i 1/2 łyżeczki kopru, zwiń filet w rulonik, lekko zaciśnij jego końce, obtocz w mące, następnie zanurz w jajku, a potem w bułce tartej. Tak przygotowane mięso smaż na patelni z każdej strony, do momentu aż panierka będzie miała złoty kolor. Wyjmij i ułóż na półmisku. Podawaj z frytkami i surówką z tartego jabłka i marchewki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin