Grzyby zapiekane.rtf

(5 KB) Pobierz
Grzyby zapiekane

Grzyby zapiekane

 

Składniki:

80 dag grzybów

3 dag tłuszczu

mała cebula

1/8 litra śmietany

4-6 dag sera tylżyckiego

2 łeczki masła

2 dag tartej bułki

l

pieprz

 

Grzyby oczyść i opłucz, większe pokrój, a mniejsze pozostaw w całci. Duś je, aż miękkie z tłuszczem, obraną i pokrojoną cebulą i 2-3 łkami wody.

 

Sos odparuj, a do grzybów dodaj sól i pieprz. Wszystko razem starannie wymieszaj, po czym ułóż w żaroodpornym półmisku. Na koniec zalej śmietaną, posyp tartym serem zmieszanym z tartą zrumienioną buł, skrop masłem.

 

Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika i zapiecz.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin