Pieczarki na przystawkę.doc

(71 KB) Pobierz
Pieczarki na przystawkę

Pieczarki na przystawkę



Składniki:

Garść liści szpinaku, 15 dag pieczarek, 1 łyżka owoców jarzębiny, ½ szklanki słodkiego czerwonego wina, 10 dag niskotłuszczowego sera feta, 2 łyżeczki masła, pieprz, sól, sok z cytryny.

Przygotowanie:

Szpinak przebrać, umyć, dokładnie osączyć, wrzucić na 5 min na osolony wrzątek, odcedzić pieczarki, oczyścić, umyć, osuszyć, poddusić na maśle, ostudzić. Owoce jarzębiny przebrać, umyć, zagotować z winem, odcedzić. Szpinak i grzyby połączyć, dodać ser feta, skropić sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem i solą, posypać jarzębiną.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin