Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami.pdf
(
32 KB
)
Pobierz
59392560 UNPDF
Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami
Składniki Przepis
Ciasto:
pół kilo mąki pszennej
szklanka wody
żółtko
łyżeczka masła
sól
Farsz:
pół kilo kiszonej kapusty
10 dag suszonych grzybów
olej
sól, pieprz
Zrobić
ciasto
jak w przepisie na pierogi ruskie.
Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna lekko odcisnąć,
wrzucić do rondelka, zalać wodą i ugotować, dodając
do smaku trochę kostki rosołowej. Grzybki namoczyć
i też ugotować.
Kapustę odcisnąć z wody i drobniutko posiekać,
podobnie zrobić z grzybkami. Przełożyć wszystko do
głebokiej michy, wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy i
sowicie przyprawić solą i pieprzem.
Z rozwałkowanego ciasta wycinać krążki, nakładać
farsz i zlepiać brzuchate pierożki. Wrzucac je na
gotującą się, osoloną wodę z dodatkiem oleju i
gotować do wypłynięcia.
Są doskonałe gotowane, polane masełkiem, a także
odsmażane na złoto na patelni.
Plik z chomika:
Wlodawianka2
Inne pliki z tego folderu:
20489.jpg
(28 KB)
Pierogi leniwe z masłem i bułką.doc
(29 KB)
Pierogi z mięsem.pdf
(32 KB)
Pierogi z kapustą kiszoną i grzybami.pdf
(32 KB)
Pierogi litewskie.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
☻Przepisy od Leny
Baklawa (tradycyjna)
Ciasta
Ciasta różne
DRÓB
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin