Sk�adniki * ser bia�y t�usty 1 kg * jajka 6-8 szt * cukier 50 dag * mas�o lub margaryna 13 dag * m�ka pszenna 4 dag * m�ka ziemniaczana 5 dag * kasza manny zamiast maki 5 dag * cukier waniliowy lub esencja zapachowa * rodzynki * sk�rka pomara�czowa * t�uszcz do formy * bu�ka tarta do formy * Opis przygotowania Ser przepuszczamy przez maszynk� i dok�adnie ucieramy, dodaj�c kolejno po jednym jaju i �y�ce cukru. Ser mieszamy z m�k� pszenn� i ziemniaczan� lub kasz� i cukrem waniliowym. Mas�o topimy, studzimy i wlewamy do sernika. Ca�o�� dok�adnie mieszamy i dodajemy bakalie. Sernik nale�y umie�ci� w formie wysmarowanej t�uszczem (najlepiej w okr�g�ej tortownicy), wysypanej tart� bu�k�. Piec oko�o 60 min w umiarkowanie gor�cym piekarniku.
parys90