Udziec barani.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
70612903 UNPDF
Udziec barani
Składniki
Udziec barani bez kości (ok. 2 kg), łyżka suszonej bazylii, 5-6
ząbków czosnku, łyżka soku z cytryny, 2 łyżki masła, 2 łyżki
posiekanych zielonych listków bazylii, kieliszek białego
wytrawnego wina, sól
Sposób przyrządzania
Oczyszczony z błon i nadmiaru tłuszczu udziec umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem
roztartym z solą i bazylią, zostawić w chłodnym miejscu na 3-4 godz. Ułożyć mięso na
wysmarowanej masłem brytfannie, skropić sokiem z cytryny, polać stopionym masłem,
wstawić do nagrzanego piekarnika, skropić lekko wodą i piec około 1,5 godz. W czasie pi
e czenia skrapiać winem i polewać wytworzonym sosem. Po wyjęciu z piekarnika
posypać posiekaną bazylią. Podawać z ziemniakami lub kaszą gryczaną. 100 g - 210
kcal.
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 16.11.2022
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin