Udka gęsie wędzone.pdf
(
140 KB
)
Pobierz
349200466 UNPDF
1. 7 kg ud gęich (ok. 20 t.),
2. Sól – 0,15 kg,
3. Saletra – 0,010 kg,
4. Pieprz czarny mielony – 0,002 kg,
5. Majeranek – 3 łyżki,
6. Czosnek – 8 ąbków,
7. Kolendra – 0,010 kg,
8. Ziele angielskie – 0,005 kg.
W 15 litrach wody ropucid ól, aletrę, dodad utłucone w modieru lub mielone pryprawy ora
rotarty olą conek.
Udka wycięte dobre utuconych gęi peklowad 12 dni w alewie, natępnie wymocyd godinę w
bieżącej wodie.
Ze pagatu wykonad i ałożyd pętelki do awieenia.
Suyd pre ok. 3 god. w prewiewnym miejcu lub w wędarni pred proceem wędenia.
Wędid pre okre 3 dni w imnym dymie do uykania koloru brąowego.
Produkt redniotrwały.
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 16.11.2022
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin