Sznycle z niespodzianką.pdf
(
46 KB
)
Pobierz
70612900 UNPDF
Sznycle z niespodzianką
Składniki
4 grube sznycle cielęce lub wieprzowe, 4 cienkie plastry
wędzonki, 4 plastry sera z ziołami lub papryką, papryka
konserwowa, jajo, bułka tarta, 4 plasterki cytryny lub grejpfruta,
łyżeczka masła, smalec do smażenia, natka pietruszki,
przyprawy
Sposób przyrządzania
Umyte i osuszone sznycle naciąć w taki sposób, aby powstały kieszonki. Natrzeć je solą
i pieprzem, włożyć do środka po plastrze wędzonki, sera i słupku papryki. Kieszonki
spiąć wykałaczkami, sznycle obtoczyć w jaju i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym
tłuszczu po kilka minut z każdej strony. Następnie przełożyć do rondla, dodać masło,
listek laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, podlać niewielką ilością wody i dusić pod
przykryciem na małym ogniu kilkanaście minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.
Sznycle posypać drobno pokrojoną natką pietruszki, udekorować plasterkiem cytryny lub
grejpfruta.
1 porcja zawiera: 30,3 g białka, 14,9 g tłuszczu, 166 mg cholesterolu, 0,7 g błonnika, 275
kcal.
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 16.11.2022
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin