Baranina z fasolą1.pdf
(
55 KB
)
Pobierz
Baranina z fasolą
Składniki
75 dag baraniny, 40 dag fasoli, cebula, 3 łyżki koncentratu
pomidorowego, 2 ząbki czosnku, natka pietruszki, olej lub smalec,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Fasolę zalać wrzątkiem, odstawić na 2 godziny. Mięso umyć i po
usunięciu nadmiaru tłuszczu podzielić na porcje, natrzeć czosnkiem roztartym z solą,
posypać pieprzem, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Następnie zrumienić je na
mocno rozgrzanym tłuszczu, włożyć do rondla, podlać wodą i dusić pół godziny. Wsypać
namoczoną i odcedzoną fasolę, dolać szklankę wrzątku i dusić dalej na wolnym ogniu
półtorej godziny. Kiedy mięso i fasola będzą już prawie miękkie, dodać posiekaną i
podsmażoną na tłuszczu cebulę, a pod koniec - przecier pomidorowy, sól i pieprz. Już na
półmisku posypać natką pietruszki. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty
lub ogórków. 100 g > 180 kcal.
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 16.11.2022
Pliki dostępne do 21.01.2024
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin