Baleron warszawski.pdf
(
137 KB
)
Pobierz
348173450 UNPDF
1 Karkówka wieprowa – 5,0 kg
2 Sól – 0,180 kg
3. Saletra – 0,008 kg
4. Pieprz – 0,01 kg
5. Ziele angielskie – 0,01 kg
6 Ołonka tucna lub błona adła
Mięo natred olą, aletrą i pryprawami utłuconymi w modieru
Włożyd do nacynia (najlepiej kamiennego), prykryd talerykiem, obciążyd Odtawid na 15 dni w
chłodne miejce, codiennie polewad mięo wytworona olanką Wyjąd, uyd 2-3 godiny, ałożyd
ołonkę lub błonę adła, onurowad i wędid 5 godin ciepłym dymem
Paryd w wodzie o temp. ok. 80-85 t C godnie aadami parenia wędonek omówionymi na
stronce.
Otudid do temp niżej niż 18 topni C
Produkt redniotrwały
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadełał Maxell
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 16.11.2022
Pliki dostępne do 21.01.2024
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin