Salatka warstwowa.doc

(19 KB) Pobierz
Salatka warstwowa

Salatka warstwowa

(8 porcji)

 

6 lyzek Majonezu dekoracyjnego WINIARY

1 sloik selera konserwowego

1 puszka kukurydzy

1 puszka ananasow

200 g szynki konserwowej

5 jajek ugotowanych na twardo

200 sera zoltego

1 peczek posiekanej natki pietruszki

 

Seler, kukurydze i ananas osączyc z zalewy. Szynke i ananasa pokroic  w

paski. Ser zetrzec na tarce o grubych oczkach. Jajka pokroic w kostke.

Ukladamy warstwowo w przezroczystej salaterce. Seler, kukurydza, ananas,

Majonez (3 lyzki),  szynka, jajka, Majonez, ser  zolty. Calosc posypac

natką pietruszki.

 

Czas przygotowania: 20 minut

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin