Sałatki z chińskich zupek.rtf

(2 KB) Pobierz

Sałatka z zupek chińskich

1 łagodna zupka chińska
1 ostra zupka chińska
2 podwójne piersi z kurczaka
kapusta pekińska moze byc por

puszka groszku
puszka kukurydzy
słoik papryki konserwowej (600 ml)
3 jajka
majonez
sól
pieprz

Zupki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, jedynie zalać je mniejszą ilością wody. Ostudzić. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać przyprawy i ostudzić. Kapustę pekińską drobno posiekać (można nie dawać jej całej). Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Czerwoną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać majonez, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Sałatki tej wychodzi bardzo dużo, składniki wystarczą na ok. 25 porcji.

Sałatka z zupek chińskich 2

1 zupka chinska lagodna
1 zupka chinska ostra
kapusta pekinska, ewentualnie glowka salaty lodowej( ja ja wole)moze byc por
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
1 duza piers pokrojona w kostke, usmazona bez przypraw, tylko nie rumienic zbyt mocno
majonez, ok 4 lyzek ( ja lubie winiary)

makaron z zupek chinskich kruszymy drobno i wrzucamy do michy, dodajemy przyprawy do nich dolaczone, tluszczyk wyrzucamy, dalej dodajemy kukurydze, fasole, oczywiscie odsaczamy najpierw, potem pokrojona w paseczki kapuste, ew, salate i kurczka juz usmazonego. Wszystko mieszamy i dodajemy majonez, jak 4 lyzki za malo, no to wiecej odstawiamy salatke na ok 2-3h do lodowki. Pod wplywem majonezu makaron pecznieje i robi sie miekki

nr3

ja robię tak:
-2 zupki chińskie ostre,
-szczypiorek
-rzodkiewka
-kolorowe papryki
-piersi z kurczaka
-kukurydza,
Zupki zgniatam zalewam wrzątkiem wieczorem i przykrywam talerzykiem. Rano już są zimne i woda w nie wsiąkła. Kroję warzywa w kostkę, piersi z kurczaka smażę w przyprawie do gyrosa i jak ostygną dodaję do sałatki. Mieszam wszystko z majonezem
 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin