Egzamin z Wyposażenia zakładów żywienia 2013-14.docx

(14 KB) Pobierz

Gr 1

1.       Scharakteryzować proces rozdrabniania i narysować schemat kinematyczny UMG.

2.       Formierka – schemat, opis działania.

3.       Piec z zainstalowanym wentylatorem wewnątrz schemat + od czego zależy współczynnik konwekcji α.

4.       Cel i metody obróbki cieplnej żywności, do każdego podać co najmniej jedną maszynę.

5.       Wzór na wydajność maszyn pracujących w trybie ciągłym.

6.       Cele mieszania (+ coś jeszcze dotyczącego mieszania).

7.       Schemat tunelowej maszyny myjącej i opis co się dzieje w poszczególnych sekcjach + temperatury.

Gr2

1.       Scharakteryzować proces obierania + schemat kinematyczny obieraczki.

2.       To samo

3.       Piec z zainstalowanym wentylatorem na zewnątrz + to samo.

4.       Cel i metody obróbki termicznej + to samo.

5.       To samo

6.       To samo

7.       Zmywarka komorowa + to samo.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin