Sernik wieloowocowy.docx

(10 KB) Pobierz

„Sernik wieloowocowy”

 

Składniki:

0,5 kg różnych owoców

2 opakowania po 500 g serka homogenizowanego naturalnego lub waniliowego

2 różne galaretki np. morelowa i wiśniowa

4 łyżki cukru pudru

Paczka biszkoptów

 

Przygotowanie:

Przygotować i zmiksować osobno owoce jasne i ciemne, np. morele i wiśnie (część odłożyć). Owoce osobno wymieszać a opakowaniem serka i 2 łyżkami cukru pudru. Galaretki rozpuścić w minimalnej ilości wrzącej wody, dodać do mas owocowo-serowych (jasną do morelowej, czerwoną do wiśniowej). Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, wylać masę jasną, schłodzić w lodówce. Następnie wyłożyć masę ciemną. Udekorować wierzch resztą owoców.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin