Grzyby po mazursku .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: * 1 kg świeżych grzybów * 15 dag wędzonego boczku * 2 cebule * 1 łyżka masła, olej * ¾ szklanki śmietany * 15 dag twardego sera * posiekana natka pietruszki * sól, pieprz do smaku WYKONANIE: Grzyby opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, przekrajać na połówki. W rondlu usmażyć na oleju pokrojony w dużą kostkę boczek, dodać kurki i smażyć 10 min. Cebulę drobno posiekać, dodać do grzybów i dusić 15 min. Dodać natkę pietruszki. W małym rondelku rozgrzać masło, dodać utarty ser i śmietanę. Mieszając, trzymać na małym ogniu tak długo, aż powstanie gęsty sos. Sosem zalać grzyby i podawać z bardzo gorącymi z ziemniakami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin