Szybki torcik czekoladowy .doc

(1 KB) Pobierz

2 tabliczki pełnej czekolady

200 g masła

torebka żelatyny

7 jajek

8 sztuk marakoników

1 łyżka rumu

cukier waniliowy

2 paczki biszkoptów szampanek

 

Rozpu?cić w garnku  wstawionym  do drugiego garnka z gor?c? wod? czekoladę i masło. Zdjąć z ognia gdy powstanie płynna masa, wlać rozpuszczoną w zimnej wodzie żelatynę. Wrzucać żółtka, wci?ż mieszając. Dodać rozdrobnione makaroniki, cukier waniliowy i ubit? na sztywno pianę z 3 białek. Wysmarować masłem głęboką formę. Na dnie wyłożyć biszkopty płaską stroną na dół, skropiwszy je wcześniej rumem. Formę wypełnić ostudzoną mas? czekoladową, na wierzchu też ułożyć biszkopty. Przycisnąć talerzykiem, przełożyć do lodówki na kilka godzin.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin