Spaghetti z warzywami.doc

(19 KB) Pobierz
Spaghetti z warzywami

Spaghetti z warzywami



1 pęczek włoszczyzny
40 dag makaronu spaghetti
1 pęczek bazylii
10 dag żółtego sera np. parmezan
4 łyżki oliwy
1 łyżka kaparów
4 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku


Włoszczyznę oczyścić, umyć i pokroić w paseczki. Obgotować w dużej ilości osolonej wody i osączyć na sicie. Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie i osączyć. Bazylię opłukać, osączyć i posiekać drobno. Ząbki czosnku obrać, posiekać oraz wrzucić na rozgrzaną oliwę. Następnie dodać warzywa i kapary i parę minut obsmażyć. Wszystko zalać 2-3 łyżkami wody z gotowania makaronu i dusić ok. 5 minut. W talerzu wyłożyć ugotowany makaron i wymieszać z warzywami. Po wierzchu posypać bazylią oraz startym serem żółtym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin