Kulinarne inspiracje Tesco - Przekąski.pdf
(
4561 KB
)
Pobierz
341063818 UNPDF
Arbuz z chilli
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:05
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
1/4 arbuza
chilii suszone lub chilli w proszku
Sposb przyrzĢdzania:
Arbuza pokrj w þdeczki lub w trjkĢty i posyp chilli. Podawaj jako dodatek do smaŇonych
miħs.
Bagietki z pomidorem, mozarellĢ i
ĻwieŇymi zioþami
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:20
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
2 bagietki
2 duŇe pomidory
2 serki mozzarella
1 þyŇeczka oliwy
ĻwieŇe zioþa: bazylia
przyprawy: sl
Sposb przyrzĢdzania:
Bagietki pokrj, kaŇdĢ kromkħ skrop oliwĢ i podpiecz przez 5 min w piekarniku nagrzanym do
temperatury 200 . Na ciepþych kawaþeczkach bagietki uþŇ plastry mozzarelli i pomidory
pokrojone w grube plastry. Przed podaniem kaŇdĢ kromkħ skrop lekko oliwĢ i posyp
posiekanymi liĻęmi bazylii. MoŇesz teŇ dodaę ĻwieŇy tymianek lub oregano.
Befsztyk tatarski z cebulkĢ, ogrkiem i
kaparami
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:20
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
500 g miħsa woþowego
zmielonego na tatar
1 Ļrednia cebula
2 Ļrednie ogrki kiszone
4 Ňþtka
2 þyŇki kaparw
przyprawy: sl, pieprz
Sposb przyrzĢdzania:
Zmielone miħso wyþŇ do miski i dokþadnie wymieszaj z posiekanymi w drobnĢ kosteczkħ
cebulkĢ i ogrkami kiszonymi. Dodaj Ňþtka.
Przypraw przyprawami i uþŇ na talerzu. CaþoĻę posyp kaparami.
Dorada w brzoskwiniach na zimno
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:20
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
1 kg dorady
2 papryki czerwone
1 cebula
ď cytryny
1 puszka brzoskwiı
ď soku z brzoskwiı z puszki
500 ml ketchupu
ď szklanki mĢki
5-6 þyŇek oleju
przyprawy: sl, pieprz
Sposb przyrzĢdzania:
Rybħ umyj, oczyĻę z þusek i wnħtrznoĻci. Pokrj rybħ w dzwonka. Skrop sokiem z cytryny i
posl.
Maczaj rybħ w mĢce i smaŇ na rozgrzanym oleju. Odstaw do wystygniħcia. Paprykħ, brzoskwiniħ
i cebulħ pokrj w kostkħ. Zeszklij cebulħ. Oddzielnie na wolnym ogniu smaŇ papryki, aŇ zrobiĢ
siħ miħkkie. PrzeþŇ warzywa do wiħkszego garnka. Dodaj ketchup, sok z brzoskwiı,
brzoskwinie i usmaŇonĢ wczeĻniej rybħ. DuĻ wszystko pod przykryciem przez ok. 15 min.
Przypraw do smaku solĢ i pieprzem.
Ryba w brzoskwiniach najlepiej smakuje na zimno. Polecamy wþoŇyę danie na 12 godz. do
lodwki. MoŇna podawaę takŇe na ciepþo.
Fasolka szparagowa w maĻle i buþce
tartej
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:30
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
500 g fasolki szparagowej Ňþtej
1/3 kostki masþa
1/3 szklanki buþki tartej
1 þyŇka stoþowa soli
1 þyŇeczka cukru
przyprawy: pieprz
Sposb przyrzĢdzania:
Fasolkħ umyj i poodcinaj koıcwki z ogonkami. Gotuj przez ok. 20 min w wodzie z solĢ i
cukrem, a nastħpnie odcedŅ. Masþo rozpuĻę na patelni i wsyp buþkħ tartĢ. PodsmaŇaj przez 3
min, aŇ buþka delikatnie siħ zarumieni. Zdejmij patelniħ z palnika. Dodaj do buþki fasolkħ i
szczyptħ pieprzu. Wszystko wymieszaj. MoŇesz podawaę jako przekĢskħ lub jako dodatek do
dania gþwnego.
Plik z chomika:
Furjon
Inne pliki z tego folderu:
(Modelik 1998 01) - Rosyjski samochód osobowo-terenowy GAZ-67B.pdf
(2446 KB)
1 - LUBIĘ GOTOWAĆ - 2008.pdf
(11434 KB)
1 - LUBIĘ GOTOWAĆ 2009.pdf
(11348 KB)
1 - LUBIĘ GOTOWAĆ 2010.pdf
(12549 KB)
1. Przyprawy w gastronomii - Podstawy Technologii Gastronomicznej.pdf
(495 KB)
Inne foldery tego chomika:
Mały Modelarz
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin