Gulasz traperski z fasolą.rtf

(1 KB) Pobierz

Gulasz traperski z fasolą

Przygotowanie: 15 min

 

Duszenie: 40 min

 

 

Składniki na 4 porcje

                            60 dag wołowiny lub wieprzowiny

                           

                            2 cebule

                           

                            4 pomidory

                           

                            3 łyżki oleju

                           

                            sól, pieprz, słodka papryka

                           

                            1 łyzka mąki

                           

                            szkłanka bulionu

                           

                            2 szklanki soku pomidorowego

                           

                            puszka białej fasoli Jaś

                           

 

 

Etapy przygotowania

1.                            mięso i cebulę pokroić na kawałki, pomidory w cząstki,

                                                       

2.                            mięso smażymy na gorącym oleju, dodajemy pokroioną cebulę, przyprawiamy to solą, pieprzem i papryką

                                                       

3.                            mięso posypujemy mąką i wlewamu sok pomidorowy oraz bulion, wszystko dusimy 40 min

                                                       

4.                            fasolę osączamy dodajemy do mięsa razem z pomidorami po 30 min duszenia, jeszcze raz przyprawiamy do smaku

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin