Zupa z marchwi.txt

(0 KB) Pobierz
Zupa z marchwi 

Skladniki:
Marchew (karotka) 25 dag
Pietruszka mala 1 szt.
Seler maly 1 szt.
Maka pszenna 2 dag
Mleko 1 litr
Maslo 2 dag
Cukier,sol.

Przepis:

Warzywa umyc,obrac,pokroic w kostke i ugotowac we wrzacej osolonej wodzie do miekkosci.Wody powinno byc tyle,aby warzywa swobodnie mogly w niej plywac.Gdy warzywa beda juz miekkie nalezy je odcedzic,przetrzec przez si to i wlac na powrot do wywaru.Calosc polaczyc z goracym mlekiem,dodac zawiesine z niewielkiej ilosci maki i wody.Zagotowac,zdjac z ognia,dodac surowe maslo i przyprawic do smaku sola i cukrem.Podawac na goraco z tartym ciastem (makaronowym).

 

 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin