Baranina marynowana wędzona.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5856715 UNPDF
Baranina marynowana wędzona
Składniki:
Sposób wykonania:
Baraninę (górkę, mostek, karkówkę, łopatkę) zamarynować, następnie włożyć do
żołądka baraniego, starannie oczyszczonego z tłuszczu i zasolonego, ścisło go
wypełniając. Żołądek zaszyć, obsuszać 1 dzień na powietrzu i wędzić 10 dni w gęstym
zimnym dymie. Po uwędzeniu ponownie obsuszyć i przechowywać w zimnym,
przewiewnym ciemnym miejscu. Spożywać po ugotowaniu - na gorąco.
Plik z chomika:
Tatar73
Inne pliki z tego folderu:
421162_94722230_0.jpg
(38 KB)
759eafb7a6.jpg
(25 KB)
Arbuzy kiszone.pdf
(38 KB)
Aromatyczne śliwki w occie.odt
(19 KB)
Aromatyczne pomidory - Kopia.odt
(13 KB)
Inne foldery tego chomika:
1.Baranina
10.Grzyby
11.Pieczenie
12.Weki
2.Kozica
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin