Pasztet z wątróbek.txt

(0 KB) Pobierz
50 dag w�tr�bek drobiowych
30 dag s�oniny
1 du�a cebula
kilka pieczarek
listek, ziele, majeranek, ga�ka muszkato�owa, pieprz, s�l

S�onin� kroje w cienkie plasterki i do gara. na to cebula krojona w plastry, oczyszczone z b�onek w�tr�bki, siekane pieczarki oraz ziele i listek. ca�o�� dusze do mi�kko�ci na wolnym ogniu mieszaj�c czasami. Gdy s�onina i cebula jest mi�kka trzeba wszystko wystudzi�, wyj�� listek i ziele a ca�o�� przetrze� przez sito lub zmieli�. Doprawi� do smaku sol�, pieprzem, ga�k� i majerankiem. Prze�o�y� do miseczek (s�oiczk�w) i do lod�wki. Pasztet do smarowania. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin