SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z JABŁKIEM.doc

(22 KB) Pobierz

SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z JABŁKIEM

4 filety śledziowe,
4 ziemniaki,
2 średniej wielkości cebule,
2 jabłka czerwone,
1 łyżka soku z cytryny,
4 łyżki majonezu,
natka pietruszki,
pieprz.

Filety zbyt słone, wcześniej wymoczyć. Ziemniaki ugotować  w mundurkach, po wystudzeniu pokroić w słupki. Jabłka umyć, po przekrojeniu oczyścić z gniazd nasiennych i wraz ze skórką pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i wymieszać z majonezem. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, przełożyć do salaterki  i udekorować ćwiartką jabłka i natką pietruszki.

 



 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin