Mięso zapiekane z kukurydzą.rtf

(6 KB) Pobierz
Miêso zapiekane z kukurydz¹

Mięso zapiekane z kukurydzą

 

Składniki:

50 dag wieprzowiny (łopatka lub karkówka)

puszka kukurydzy

łka oleju

szklanka Bulionu warzywnego WINIARY

3-4 łki Puree z grzankami i smażoną cebulą Danie w 5 minut WINIARY

2 cebule

łeczka mąki

masło

l

pieprz

 

Mięso pokrój w kostkę i  lekko oprósz mą, po czym zrumień razem z pokrojoną cebulą na gorącym oleju, zalej bulionem, dopraw solą i pieprzem. Wszystko duś pod przykryciem, ażdzie prawie miękkie. Przygotuj puree według instrukcji na opakowaniu.

 

Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, na dnie rozłóżwną warstwą osączonej z zalewy kukurydzy, na niej - mięso z cebulą, a na wierzchu - piure ziemniaczane pokryte wiórkami masła.

 

Naczynie z potrawą wstaw do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 20 minut. Pod koniec pieczenia zmniejsz nieco temperaturę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin